Janukovyč a EU 


Nemyslel jsem si, že si budeme rozporovat takové blbosti, takže.

Pro ty, co mě přesvědčují, že Janukovyč do EU nechtěl, a že jsem si to vymyslel, tak rovnou cituji ČT24, což je doufám dost zdroj pro tu druhou polovinu.

Janukovyč nehodlá podepsat asociační smlouvu s EU

Unie si pro ukrajinské přidružení stanovila řadu podmínek, z nichž většinu Kyjev splnil. Hlavní překážkou ale zůstávalo věznění Tymošenkové, které se na Západě stalo symbolem ukrajinské selektivní justice. Jednání kyjevského parlamentu proto v posledních dnech napjatě sledovala řada unijních politiků, včetně eurokomisaře pro přidružení Füleho a zvláštních zmocněnců Aleksandera Kwaśniewského a Pata Coxe. Ti za poslední dva roky přijeli do Kyjeva kvůli Tymošenkové sedmadvacetkrát.


a důvody:

Opozice má podle Kiyv Post podezření, že Janukovyč chce touto taktikou získat od evropských států nějaké výhody. „Nemusí to ale vyjít, protože mezi činiteli EU převládá pocit rozčarování a zrady,“ konstatuje list. Stejnou informaci prý dostal i stálý zástupce EU v Kyjevě Jan Tombiński od ukrajinského ministra zahraničí Leonida Kožary.


Taky přidávám odkaz na věznění Tymošenkové:

Tymošenková dostala 7 let vězení, Evropa se zlobí

Dne 11. října 2011 byla odsouzena na sedm let odnětí svobody, když byla shledána vinnou v případu vyjednání nevýhodných podmínek o dodávkách ruského zemního plynu na Ukrajinu, která měla učinit během své funkce předsedkyně vlády v roce 2009. Mezinárodní organizace a Evropská unie považují tento rozsudek za politicky motivovaný.

mohu ujistit, že to nebylo ne, protože nechtěl do EU, ale protože podmínky, které EU nabízela znamenali spoustu závazků a ty chtěl nějak kompenzovat. Já jsem zmínil cenu plynu pro koncové spotřebitele, ale byly tam i vyčísleny ztráty, které přinášela regulace různých odvětví a EU nabízela jako řešení prachy z MMF, což byl dluh. Jestli je to celé postavené na tom, že nepodepsal a proto byl ruský zvěd, tak to jsme jak pacienti.

Odmítnutí dohod nebyla nevůle, ale podmínky. Což je normální vyjednávací taktika. Nebyl plně prointegrační, ale spolupráci s EU chtěl. Otázka zní, jestli s té plné integrace teď my jásáme, ale kroky které činil, připravili Ukrajinu plně pro vstup do EU.

  |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3.1 / 136 )

| 1 | 2 | Další> Poslední>>