President Volodymyr Zelenskyj hrdina 


V ČR hlásíme oficiální politiku USA. Nenašel bych samozřejmě kromě radikálu nikoho, kdo by tu válku podporoval a sám jsem velmi zklamaný kam to zašlo, bohužel viníků v příběhu vidím více a i v USA je protiproud.

Velmi dobře se k tomu vyjádřil Profesor politologie John J. Mearsheimer a jeho vystoupení najdete v původním znění zde:



nebo v současnosti existuje jeho vyjádření i v češtině na Parlamentních listech zde:
Odporovali USA, tohle jsme jim provedli.
Ukrajina v nových souvislostech (2022)

a velmi mile, když uvážím jak vážná věc to je, to vysvětlovala na hilltv novinářka Kim Iversen, kde byl tak někdo hodný a udělal české titulky:



Ale kéž by to bylo takto jednoduché, protože NATO samo o sobě za situaci na Ukrajině nemůže. To podstatněji souvisí s jejím vedením a tím je v současnosti president Volodymyr Zelenskyj, kterého současný mainstream presentuje jako hrdinu.

Jenže když se podívám na fakta, je takový hrdina ?

Co se týče presidenta Ukrajiny Zelenskyjho, který byl produktem oligarchy Ihora Kolomojskijho, tak to je všechno jen ne hrdina. Proč?

Volební sliby Volodymyra Zelenskyjho:

- Ukončení války na Východě a zdůrazňoval diplomatické řešeni
- Zatočit s korupcí
- Zlepšení ekonomické situace Ukrajiny

Neplnění = před válkou byl na 28% důvěry, což naznačovalo výrazný propad preferencí, proti tomu s čím vstupoval do vlády. Ty paradoxně získal až válkou, jako by to najednou byl jiný president.

statista.com - Obecně schvalujete nebo neschvalujete činnost prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského? (2021)

Dost mu škodilo, že místo diplomatického řešení dost otočil co se týče východu a i když otočil na nacionální notu, tak válka pokračovala. Co se týče korupce, sám uvízl v Pandora Papers a co se týče ekonomické situace, dost mu lámalo vaz, jak se tam otevíraly korupční aféry a bylo dráž. To nepočítám, že se snažil po volbách dosadit Michaila Saakašviliho, což naštěstí neprošlo parlamentem, ale dost to probudilo v mnoha Ukrajincích dejavuu.

Seznam - Jedenáct dnů ve funkci. Nový ukrajinský prezident stihl rozpustit parlament i vrátit občanství Saakašvilimu

Zatímco pro někoho je Saakašvili bojovník proti zkorumpované byrokracii a oligarchům, pro jiné zase rusofóbní blázen, hysterik, ale hlavně stíhaný za korupci a vraždu v Gruzii.

iRozhlas - ‚Riskoval jsem svobodu.‘ Gruzínský exprezident Saakašvili byl po návratu do vlasti zadržen

Bohužel a to je ještě horší, byl Saakašvili s největší pravděpodobností i odpovědný za střelbu na Majdanu v roce 2014 a o tom jsem psal zde a za niž byl obviněn tehdejší president Janukovič a byla základem revoluce, která definovala počátek rozdělení země.

Azov - Drobná skvrna na skvělém pluku

Ti znalejší ví co byla Gruzie před a po něm. A jak jeho prapodivné reformy Gruzii ekonomicky zasáhli. Kromě toto cituji Gruzínského politologa Solomona Lebanidze:
„Část společnosti však Saakašviliho považuje za nepřítele Gruzie, který zemi vtáhl do války s Ruskem a kvůli němu jsme přišli o Abcházii a tak zvanou Jižní Osetii“

Každopádně je v gruzii velmi kontroverzní osobností a stejně to platí i na Ukrajině, i když přímo kyjevě měl podporu. Každopádně jeho život je protkán spoustou barevných revolucí a na to byl prý školen v USA, což ale nemohu potvrdit.

ČT24 - Michail Saakašvili
(მიხეილ ნიკოლოზის ძე სააკაშვილი)
umí velká gesta.
Zatímco v Gruzii už mu nevěří,
pro táborníky v Kyjevě je vzorem

Citace: „Za hlavní cíl si vytkl kromě boje s korupcí a chudobou také zlepšení vztahů s Ruskem a vyřešení letitého problému separatistických republik Abcházie a Jižní Osetie, které k Rusku tíhnou. Zpočátku si sice získal respekt reformami, bojem proti korupci a přiblížením země EU a NATO, později se ale podle svých odpůrců začal chovat jako diktátor s korupčními praktikami. A napjaté rusko-gruzínské vztahy nakonec dospěly v roce 2008 k válce.“

Jak to vidí svět?

Neustále se mluví o solidaritě světa, ale někdo by se měl podívat jak se vyjádřil Tel Aviv a v Izraeli jsou dost pobouření, že se aktuální situace srovnává s Nacismem. Za prvé co do počtu obětí, tak v podstatě konfliktu, když Hitlera motivovala rasová otázka nadřazenosti a to si Tel Aviv dovolil Ukrajině připomenout, že pokud hraje na tuto otázku, tak je pokrytec, protože překvapením nezapomněli, že židy nacistům vydávali a sami je vraždili před 80 lety. No toto vyjádření Izraele v televizi neuvidíte.

Některá vyjádření dokonce nesla jistý podkres sarkasmu:
Simcha Rothman, člen pravicové osadnické strany Tkuma vyslovil tuto narážku: „Nemluvím ukrajinsky, ale pokud jsem pochopil ten překlad správně, Zelenskyj nás žádá, abychom se k nim chovali jako oni k nám před 80 lety. Je mi líto, ale to musíme odmítnout. Koneckonců, jsme morálně vyspělá země.“

Co jste nám dělali...
Zelenskyj vyjel na Izrael a je zle

Izraelská media zacházejí mnohem dál a v rozboru války zdůrazňují, že Ukrajina porušovala minské dohody a že podporovala nacistické jednotky Azov a Aidar a zvěrstva která páchala na východě Ukrajiny. I když Tel Aviv poměrně jede neutrálně a nepřiklání si na žádnou stranu, tak z místních článků to tam dost vře.

Inu Evropa a USA jsou celý svět. Docela vtipné bylo poslední vyjádření Čínské diplomacie, která shrnula pro západ situaci dost nelichotivě, ale popravdě i v USA jsou dost kritické hlasy, k dění na Ukrajině před válkou s Ruskem.

V některých mediích zaznívají silně kritické hlasy, co Zelynskyj čeká a proč nepřijal diplomatické řešení před válkou, protože i tam komentovali, že federalizace byla velmi přijatelné řešení v situaci občanské války na tom východě.

Jak to vidím já?

Myslím si, že president, který bojuje do posledního civilisty, není prezident, ale šílenec a na tom není nic hrdinné.

Pokud jeho diplomacie vykřikuje hesla jako Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmítl ustoupit jakémukoli ruskému ultimátu. „Ultimátum splníme pouze tehdy, až nebudeme existovat,“, je to ještě navíc pokrytec, protože on si žije v bunkru, ale umírají ti Ukrajinci.

To že píšou o tom, že se Rusko útočí na nemocnice a v zápětí jsou k dispozici záběry, že v té nemocnici byli vojáci a odstřelovači už nějak zapomenou říct. To samé platí pro školky a školy. Stejné to bylo s tím obchodním centrem dnes. V televizi se dost záběrům snažili vyhnout, zato na internetu byli fotografie, že tam byl muniční sklad, raketomety Grad a schovaná vojenská technika...

Mimo jiné proto tak velmi zdůrazňoval Kličko, že lidé nemají sdílet fotografie na facebooku a sociálních mediích, protože ano je to velké překvapení, ale Rusové se tím orientují.

To nic nemění na tom,
že ta armáda tímto dělá z těch objektů cíle !!!!!

Ale nic s toho na obrazovkách ČT, nebo Novy nenajdete. Sem tam něco málo na CNN prima news. To už objektivněji informuje China, ale tu jejich hatmatilku nedávám a překlad Google je zoufalý.

Problém jménem Ukrajina

Co se dělo na Ukrajině před válkou s Ruskem? Rabování, vraždy, sexualní útoky jednotek Azov a Aidar na východě. Existuje i fotka té dívky, o které mluvil Alexander Franchetti, co měla v análním otvoru, vagíně, ústech, uších montážní pěnu a spousta dalších fotografii a videi, které byly z východu Ukrajiny posílány OSN, aby se dokumentovali zrůdné činy praporů Azov a Aidar na Donbase.

Účastník Ukrajinsko - ruského konfliktu:
Nemám se za co stydět, chránil jsem svou rodinu...

Samo OSN provádělo šetření na Ukrajině v letech 2014> a hodně věcí na východě ukrajiny dokumentovali sami, ale některé věci neevidovali, protože do těch oblastí nechtěli jezdit. Na druhou stranu UK odmítli dát přístup do míst, které byly označeny za věznice civilistů z Donbasu, že tam nikdo není a OSN to nechalo tak.

Kterýkoliv politik se tam pokusil jet, aby zprostředkoval situaci z druhé strany, tu byl okamžitě ostuzován.

Ta jednostrannost a informování o dění na Východě Ukrajiny je největší desinformací západu a současně zločinem proti lidskosti. Přesto, kdo maličko chtěl, si mohl informace najít, ale to nikoho nezajímalo.

A znovu v kontextu současnosti to všichni stáhnou na Putina a jeho válku, ale toto se tam dělo před tím ..............

Ukrajina kromě válečně ekonomických zájmů USA byla taky skvělá pračka na peníze a Západ ji drancoval ve velkém stylu, pokud tam něco šlo, tak si to rozebrali oligarchové.

Svoje si tam přihrál i Bindenův syn Hunter, což teď presidentovi dost škodí, protože jeho Notebook z pekel díky New York Times znovu ožil.

Ruplo, že BigTech (google, twiter, facebook) záměrně blokovali informace, které s tím únikem souviseli, nebo je označovali jako neověřené či nepravdivé, či ruskou propagandu. Jinými slovy lhali.

Buck Sexton odpálil Big Tech poté,
co New York Times ověřily notebook
Huntera Bidena

Nějakou chvíli blokovali tyto informace, ale co NY si soudně vyžádal přístup a dva roky na to tlačil, to museli pustit, což nemohlo přijít v lepší chvíli :) Co to udělá s pozici Joe Bindena těžko říct, protože je teď prezident, ale demokrati musí šílet.

A stále to žije!!! Ta bažina se začíná vylévat, což bude problém i pro Zelynskyjho, protože příběh má pokračování.:

Dan Bongino o NYT ověřující notebook Huntera Bidena:
Média se starají o „ochranu demokratů“

Zelenskyj šel dost na ruku Bindenovi a nepodpořil otevření případu Huntera. Proč asi? :)

Řekl bych, že v první řadě proto, že během projevu v roce 2018 Joe Biden řekl Radě pro zahraniční vztahy, že dal ukrajinským úředníkům šestihodinové ultimátum, aby vyhodili Viktora Shokina „nebo nedostanete peníze“ – s odkazem na záruky za půjčky ve výši 1 miliardy dolarů ze Spojených států.

Za dob prezidentování Trumpa tam stále operovala CIA a prachy pořád proudili, takže proč by Zelenskyj odstřelil politiku financování těch bojůvek na východě, když stačí tak málo a může to ještě obrátit proti Trumpovi jako vměšování do záležitostí jiné země a nahrát tak Bindenovi. Nakonec to byl jeden z důvodů pokusu o Impeachment.

Tam Trump notně podcenil, jak ta celá legrace fungovala a že o Huntera šlo v poslední řadě a že zájmy jsou větší. peníze a zbraně ...................

Lotyšsku už si stěžují, že uprchlí Ukrajinci tam šikanují a napadají Ruskojazyčné obyvatelstvo. Začíná to tam vytvářet sociální problém. U nás před Válkou se řešila poměrně velká míra násilné kriminality Ukrajinců.

Popravdě je mi těch co utíkají před válkou upřímně líto, ale většině nedochází, že tam je dost jiná kultura, jiné zvyky a dost odlišné vnímání to čemu říkáme sociální sounáležitost.

Někteří si sice všimli, že i v době války se nechali celníci uplácet, že taxíky k hranicím uměli šikovně využít situace a ceny měli jak za leteckou dopravu a spousta dalších maličkostí, které mohli naznačit, že to s tou integrací tak jednoduché nebude, no chceme si to vyzkoušet, tak proč ne.

Popravdě stále jsou to lidé a tam by umírat neměli. Na druhou stránku, válku podporujeme dodávkami zbraní a eskalujeme výhrůžkami. To není moc diplomatické. Jakmile se postavíme na jednu, nebo druhou stranu, tak diplomacie končí. Je to jako dívat se na zápas a fandit.

Za mě měli hlavně Francie a Německo, jako signatáři Minsku II tlačit na Zelenskyjho, aby se probral a dotáhl podepsané dohody do konce. Nakonec za to dostal prachy od MMF a né málo. Žádná Putinova zbraň u hlavy, ale kocovina Merkelové, kam to zašlo a jak to vyřešit.

Popravdě z toho měli kocovinu i v USA, protože dobře věděli, že to tam je pěkně nestabilní. Kongres dokonce zakázal dodávky zbraní a výcvik na Ukrajině, ale pak to nějak v tichosti vyšumělo a jelo se dál. Viz. Převzatá správa ČTK:

Američané kvůli radikálům z Ukrajiny mění vojenskou pomoc

Že president Porošenko má slabší pozici než ti Náckové si všimli dokonce i tam (zmíněný článek):

List The Washington Post nedávno napsal, že „Azov může obrátit zbraně i proti Kyjevu, pokud se rozhodne pro politické, nikoli vojenské řešení konfliktu na východě země.“


To taky o něčem svědčí, zato u nás Češi ? Zkuste dokument Zahraniční politika České republiky VII-IX/2015 stranu 151

Zahraniční politika České republiky VII-IX/2015

Europoslance J. Štětina: „Azov, který spolu s jinými dobrovolnickými jednotkami ubránil Ukrajinu před proruskými separatisty a ruskou armádou v době, kdy pravidelná ukrajinská armáda nebyla schopna zasáhnout.“



A kdeže byla ta ruská armáda? Do civilistů stříleli a jen je přejmenovali na separatisty.

Svědci: Ukrajinská armáda je jako dobyvatel. Pálí i do škol

Ale ano je pravda, že jakmile situace začala být nezvladatelnou, tak se Rusko zapojilo do konfliktu.

Co vím tak nejprve humanitární pomocí a pak s největší pravděpodobností i vojensky. Zde bohužel probíhají četné spekulace, protože jedni tvrdí o zapojení Ruské armády přímo a druzí mluví o zapojení dobrovolníků s více zemí, včetně Ruska.

To je informace kterou nemohu posoudit, ale co vím, tak v tom období, tam oficielně žádná Ruská jednotka neoperovala. Pravda je, že na obou stranách konfliktu byly dodávány zbraně. Na Západ to v tichosti proudilo z USA a EU a na východě stejným mechanismem dodávalo zbraně Rusko.

  |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 149 )

<<První <Zpět | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Další> Poslední>>