Slováci a Ukrajina 


Četl jsem článek na Parlamentních listech „Pytlíky na bl*tí připravit.“ Slováci řekli, co si myslí o útoku na Ukrajinu a dovolím si na něj reagovat, protože pro mě tak velkým překvapením tedy nebyl.

Začal bych tím, že Slovensko je sousedící zemí Ukrajiny a tak si myslím, že se jim bude hůře vylhávat co se na Ukrajině doopravdy dělo, protože zatím co pro Čechy to bylo příliš vzdálené a probudili se až s tou televizní masírkou, co nám Mainstream připravil, tak Slováci nějaké povědomí o dění na Ukrajině měli. Určitě né všichni, protože i tam vládne konzum, ale určitě ne více jako v ČR.

Druhou věcí je, že sami Slováci byli separatisty ČSSR a tak problém vztahů západu a východu Ukrajiny pro ně nebude tak nepochopitelný, jako pro Čechy, protože Ti pořádně ani nevěděli co na tom úžasném soužití Čechů a Slováků mohlo být špatně. To už by lépe rozuměli Moraváci, a ti by přesně vysvětlily Pražákům, proč někteří tak lpí na tom, že jsou Moraváci.

Ono totiž záleží, v které části Slovenska se takový průzkum dělal a případně rozdělit ho statistický podle oblastí, by bylo mnohem zajímavější. To samé ale platí i na Ukrajině, pokud jde o podporu Zelenskyjho. Myslím si, že velký rozdíl v těch odpovědích bude, až opadne to prvotní vyděšení, a přijdou otázky.

A v neposlední řadě jsou Slováci mnohem národně hrdější jak Češi a to nepočítám, že jsou výrazně citlivější na korupci. Čechům by mohl ukrást Zeman pražský Hrad a po pravdě by se tu nic zásadního nestalo, krom pár článků jak je to strašné a pár zpruzených slov u piva v hospodě.

Zato Slováci s tím mají svoji tradici a Čapůtová už do těla dostává, ale nakonec Gorila to byl taky příběch, takže v ČR se informátoři zabíjet nemusí, s Čechami pokud nejde o jejich zadky, nepohne nic.

Věřím tomu, že ti normální Slováci se nespokojí s tím, že Putin se jednoho dne probudil, a řekl si, dneska by to šlo. Pokud tedy nevěří psychologickému rozboru Džamily Stehlíkové a teorii, že mu prostě hráblo a tak proto. Upozorňuji, že i ten duševně nemocný potřebuje pro něco takového impulz a to i když mu nemusíme rozumět.

Pokud k tomu doložíme objektivní fakta a historii toho konfliktu, dojde munice i těm slabomyslným vykřikovatelům o jednotné Ukrajině, protože ta teorie by totiž nemohla fungovat, když by někdo uvážil, že Ukrajina jednotná byla, a něco tu změnu v myšlení muselo způsobit.

Potom už je jen otázka co bylo tím impulzem, že ten východ Ukrajiny místo úžasného západu, raději volili Rusko. To jsou otázky, na které by těžko někdo s těch chytrých hlav mohl dát odpovědi a nemyslím si, že by postačovalo, že Putin dal něco takovému množství lidí do Čaje, aby se takto rozhodli. Takže za mě stačí čas a dobře položené otázky a tyto emočně laděné strategie pro dezinformace musí zákonitě selhat.

Ono by dokonce stačilo položit tu dobrou otázku, proč Ukrajinci po Oranžové revoluci a vládě Viktora Juščenka, kterého silně podporoval západ včetně Tymošenkové, nakonec dali svůj hlas v roce 2010 Janukovyčovi, který byl západem vnímán tak negativně. Asi by se našlo dost Ukrajinců, co by vysvětlili, jak vnímali Tymošenkovou a její korupci a co se tam západu povedlo docílit.

Co se týče Porošenka, ten byl pro Ukrajince neskutečným zklamáním a následně veškeré naděje které vkládali do Zelenskýjho šli v niveč, protože si hodně Ukrajinců asi vybaví, co sliboval před zvolením a proč tak moc jeho preference klesali. Před válkou byl někde kolem 20%, ale už průzkumy z roku 2021 byli na 28%, což byl v jeho případě dost rapidní pokles.

Proč měli potřebu USA a Zelenskýj Rusko vyprovokovat taky asi nebude časem velké tajemství. Kromě toho, že se šuškalo, že ho musí hlídat CIA, protože podělal svého mecenáše Ihora Kolomojskijho, tak se očekávalo něco jako nový Majdan a mnohem krvavější.

Už preference těch stran, které byli v opozici, naznačovali, že své investice na Ukrajině USA dost projelo. Takže si myslím, že nebylo těžké přesvědčit Putina, že se tam něco chystá a že musí zasáhnout. Nakonec to nebylo dlouho, co Ukrajina naznačovala odstoupení od Budapešťského memoranda a naznačovala, že když to nebude NATO, tak to budou jaderné zbraně, což pro Rusy bylo něco jako červený hard.

Takže chvilkami si podle mě museli Američané uzavírat sázky, kdy ten kotel bouchne a neopotřebovali na to ani tak strategické informace, jako zběžnou znalost situace.

A nakonec to nejlepší. Hodně by vysvětlit článek, který řešil, že Ukrajina zakázala po dobu válečného stavu činnost stran s vazbami na Rusko. Stačilo by si pouze položit tu nejlepší otázku. Jak se třeba strany Opoziční platforma a Opoziční blok dostaly do parlamentu.

I když Zelenskyj vládu hned po volbách rozpustil, aby si sestavil lepší, nedopadlo to podle jeho očekávání. A asi ani nemusím vysvětlovat, že když preference Zelenskýjho klesali, co to dělalo s preferencemi té opozice.

Krom toho zákaz opozice taky asi nenaznačuje moc Demokratické přístupy na Ukrajině. Nakonec byl dobrým žákem Saakašviliho a měl i podobné hodnocení. Zkuste si ho přečíst a podívat se na Zelenskýjho a třeba vám něco dojde.

Citace: „Saakašvili si za hlavní cíl si vytkl kromě boje s korupcí a chudobou také zlepšení vztahů s Ruskem a vyřešení letitého problému separatistických republik Abcházie a Jižní Osetie, které k Rusku tíhnou. Zpočátku si sice získal respekt reformami, bojem proti korupci a přiblížením země EU a NATO, později se ale podle svých odpůrců začal chovat jako diktátor s korupčními praktikami. A napjaté rusko-gruzínské vztahy nakonec dospěly v roce 2008 k válce.“


Komu to nepřipadá podobné, tak je buď slepý, nebo to nechce vidět.

Co se tak asi mohlo stát? USA si tuto retardovanou strategii vyzkoušelo už v Gruzii a tak bude bojovat s Ruskem do posledního Ukrajince. Je jakkoliv nepravděpodobné, že by USA a jich loutka Zelenskýj připustili jinou alternativu, než porážku Rusů, protože si přesně tento scénář už vyzkoušeli nanečisto právě v té Gruzii.

Takže věřím tomu, že udělají cokoliv proto, aby nedošlo k dohodě s Ruskem a taky cokoliv aby to dopadlo pro ně příznivě, což se jim už teď stává osudný, protože i když informace s fronty jsou velmi nespolehlivé, tak už existují náznaky, že má problém s velením a že armádu už nemá plně pod kontrolou a ty nezávislé bataliony k poražení Ruska stačit nebudou.

Proto taky ta hysterie a snaha zavléct Evropu do tohoto konfliktu za každou cenu, ve kterém se hraje o více, než Vám někdo bude ochoten vysvětlit v současné době.

  |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3.2 / 347 )

<<První <Zpět | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Další> Poslední>>