Toto je můj Epilog 

k tématu Ukrajina:


Pochopil jsem to a vzdávám to. Narovinu říkám, že veškeré diskuze jsou jak zeď nářků. I když jsem si vždy myslel, že v lidech se dá najít to lepší, že je pravda zajímá, že Válku nechce nikdo, byl jsem stejně naivní, jako ti lidé, které jsem z toho obviňoval.

Ještě před Válkou na Ukrajině, se něco ve mně pohnulo a měl jsem neskutečné nutkání lidem říct, co se děje. Sleduji příběh Ukrajiny celou dobu, protože to bylo pro mě sice nepřímo, ale osobní. Nutno říct, že jsem si ze začátku říkal, že lidé jsou jen plní emocí a že až to pomine, tak si budou klást otázky, ale došlo mi, že lidi odpovědi nezajímají.

Nedokážeme si rozumět a ani to není možné, protože se nedokážeme poslouchat. Místo argumentů jen urážky a nádavky. Taková diskuze není pro mě. Je mi to opravdu líto. Byl jsem pouze jako rytíř Don Quijote de la Mancha a plnil jsem si svého bobříka dobroserství, ale byl to jen ztracený čas.

Přesto ho nelituji, protože jsem to zjevně musel udělat. Odnesl jsem si zkušenost, kdo jsme my a to mi stačí. Měl jsem pocit, že něco musím dát a místo toho jsem něco dostal.

Budu se věnovat rodině a lidem co mám rád. Svět nechám světu a zase si jednou odnesu zkušenost, že takový prostě jsme.

Diskuze na Idnes prostě pro mě byla tečkou.

Diskuse k článku
Taktikou ohrožujete civilisty, slyší Ukrajinci.
Jinak se neubráníme, kontrují

Doplnění:


Tak jsem hledal a našel jsem. Vrtalo mi hlavou, z jakého zdroje čerpal pan Ťintěra ke svým šíleným demagogickým závěrům pro Omlouvání masakru v Oděse a našel jsem. Je neuvěřitelné, jak je ten svět malý. O tento výklad se postaral pan Jan Cemper. Je děsivé, že je trestné popírání holocaustu a tento fack checker se dopustil nestoudného překreslení historie, pro kterou existují jak video záznamy, tak i svědecké výpovědi.

Screenshot článku

Jan Cemper - Co se stalo v Oděse v roce 2014?

Každopádně posílat report ICC a OSN by nemělo smysl, protože by byli příliš obecné. Nejdetailnější oficiální zpráva, která je dostupná veřejnosti je zde od Kharkiv Human Rights Protection Group:

Odesa "Massacre" Propaganda vs. the Facts

a do ní by se náš fact checker tedy ani omylem nevešel.

Tím nejzákladnějším co vynechal, byl fakt, že ti protestanti tam byli už několikátý den, měli tam i stany a pokojně protestovali proti Euromajdanu u domu odborů a nikoho neomezovali, ani se nedopouštěli žádné protiprávní činnosti. A tito radikálové nabuzení potyčkami z města si tam došli a zavraždili ty lidi tím nejohavnějším způsobem.

Nahnali je a zavřeli je do budovy, kterou Molotovovy koktejly zapálili a bránili jim jakýmkoliv způsobem budovu opustit. Tento ohavný čin Ukrajinská spravedlnost nikdy nevyšetřila a nezajistila spravedlnost.

Už jenom to, že se snaží někdo vzbudit dojem, že ti lidé u toho národního domu v Oděse, plánovali nějaké potyčky, se dopouští té nejfatálnější lži.

Položím hloupou otázku. Kdo by si bral na radikální protest stan a seděl tam v klidu s transparenty? Ty skupiny nešli proti sobě, ale radikálové z Majdanu tam na ně přišli a vraždili a policie tomu pouze přihlížela.

Doufám, že si někdo jiný všimne, jak nebezpečně pan Cempera nakládá s pravdou a manipuluje jí, mění kontext a případně zlehčuje, či ospravedlňuje odporné zločiny. Doufám, že někdo najde v sobě tu sílu a zajistí, aby byl tento člověk spravedlivě potrestán. Protože se domnívám, že to co udělal je i trestné.

Pokud to není trestné a můžeme takto upravovat fakta v tak závažných věcech, jako byl masakr v Oděse, pak nechápu, jak si můžeme ještě hrát na ty humánní. Na jednu stránku je trestné popírat holocaust a na druhé straně dokážeme adorovat fašisty z praporu Azov. Stydím se za nás a lituji, kam se nám povedlo dojít.

Já jsem na oběti masakru v Oděse nezapomněl a budu na něj myslet i dál. Bohužel pachuť, která mi zůstane v ústech po článku p. Cempera už nezmizí.

Připomenutí 3. výročí fašistického masakru v Oděse




  |  trvalý odkaz  |  $star_image$star_image$star_image$star_image$star_image ( 3 / 139 )

<<První <Zpět | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | Další> Poslední>>